<<  terug  
 

 


HISTORIE
Steinmeijer Installatietechniek en Industrietechniek BV.

In het jaar 1964 besloot Herman Steinmeijer op de leeftijd van 29 jaar om zich te vestigen als ondernemer in zijn woonplaats Ootmarsum. De start van een nieuw bedrijf dat zich voornamelijk bezig hield met het installeren van elektrotechnische installaties voor zowel woningen, bedrijven maar vooral machinebouw was een feit. Door de steun van zijn vrouw Siny Steinmeijer-Tijhuis, het harde werken, het doorzettingsvermogen en de benodigde kennis opgedaan door ervaringen en opleidingen was het bedrijf vanaf het begin een bloeiende onderneming.

Het vakmanschap werd geleerd bij collega bedrijven uit Ootmarsum en Oldenzaal. De laatste werkgever voor de start van zijn eigen bedrijf was bierbrouwerij Grolsch te Enschede. Herman werkte daar als onderhoudsmonteur. In die tijd kende de bierbrouwer nog maar één onderhoudsmonteur op het gebied van elektrotechniek en besturing om de machines voor het brouwen en het afvullen van het bier aan het draaien te houden. Voor de automatisering van de brouwerij moest ook vaak zelf naar een technische oplossing worden gezocht. Simpelweg omdat er nog geen machine voor was ontworpen of dat de machine te duur was om aan te schaffen. Naast de baan van onderhoudsmonteur haalde Herman via de avondschool de benodigde vakdiploma’s die nodig waren voor de start van een eigen installatiebedrijf.

Bij de start van het bedrijf bouwde Herman al gauw een klantenkring op die zich voornamelijk in de regio Ootmarsum, Oldenzaal en Enschede bevonden. Vele woningen en bedrijfsgebouwen zijn in de jaren voorzien van elektra installaties. Voor machinefabriek BOA uit Enschede werden installaties voor afvalverwerking over de gehele wereld geïnstalleerd. De bouw van de besturingskasten, het bekabelen van de machines en het proefdraaien en opleveren van de machines aan de klant behoorden bij de werkzaamheden. Voor Viro Engineering uit Hengelo (OV) en Machinefabriek Nepas uit Enschede verkreeg Steinmeijer veelal werk bij de toen nog vele melkfabrieken. Elke plaats had wel een eigen melkfabriek en moest nog volledig geautomatiseerd worden.

In het jaar 2000 is de tweede generatie in de persoon van Herbert Steinmeijer jr. definitief toegetreden als werknemer bij Steinmeijer Elektrotechniek BV. Na ervaring opgedaan bij collega bedrijven klaar voor de toekomst. Het jaar 2003 zijn naast de landelijke erkenning voor elektra door de heer Steinmeijer jr. de benodigde vakdiploma’s behaald voor de landelijke erkenning van gas, water en verwarming. Hierdoor veranderde de naam per 1 april 2003 van Steinmeijer Elektrotechniek BV naar Steinmeijer Installatietechniek & Industrietechniek BV. Een landelijk erkend totaal installateur met de afdeling van Installatietechniek voor complete technische installaties voor woningbouw en utiliteitbouw. Daarnaast de afdeling industrietechniek gespecialiseerd voor industriële doeleinden voor zowel de food als de non-food.

In 2005 kwam er een nieuwe stap om een traditioneel installatiebedrijf te realiseren voor zowel de afdeling installatietechniek als voor de afdeling industrietechniek maar dan in een geheel nieuwe jas. De opkomst van de zogenoemde ZZPer (zelfstandig ondernemer zonder personeel) is groot. Met de oprichting van ServiceKing Installateursgroep als franchise organisatie word een bijzondere weg ingeslagen. De verhouding tussen “baas en knecht” is daarmee verleden tijd. Installatiebedrijven waarvan er 12 in een dozijn gaan zijn er genoeg. Wij denken dat deze nieuwe stap grote voordelen geeft voor zowel de klant als de traditionele werknemer als de traditionele werkgever. Voordeel bij inkoop door schaalvergroting van de ZZPer. Voordeel van zeer gemotiveerde medewerkers. Voordeel van scherpe uurtarieven. Voordeel van gezamenlijke kennis. Voordeel van gezamenlijke uitstraling. Samen sterk voor kwaliteit en kwantiteit en een 24-uurs servicedienst.

 
 
   
 
   
 
Twinsense